Създава се усещането, че е много възможно съставянето на кабинет. Тепърва ще

...
Създава се усещането, че е много възможно съставянето на кабинет. Тепърва ще
Коментари Харесай

Ключова прогноза. Какво правителство ни чака?

" Създава се чувството, че е доста допустимо съставянето на кабинет. Тепърва ще забележим какви тъкмо ще са неговите характерности, какво тъкмо ще символизира.

Не бива да ни учудва, в случай че забележим нещо широкоформатно, политико-експертно, сходно на служебното - със запазването на някои министри ". Така разяснява седмици преди вота на 11 юли настройките политологът Анастас Стефанов в студиото на " Денят ON AIR ".

" Не бива да отписваме фигури, сходни на Кирил Петков, от позиция на това, че излъчват прозападността, с които постоянно претендират и " Демократична България ", и " ИТН ", и групировката на Мая Манолова.

Но това няма да е водещото, тъй като явно няма да имаме структурата политически лидер и министър-председател, в случай че не се стартира подобен от Демократична България, която споделя такава подготвеност ", планува Стефанов.

Политологът изтъкна неналичието на изявен политически лидер сред партиите на митинга като ранни зачатъци към връщане към парламентаризма.

Социологът Добромир Живков споделя очакванията за хибридно държавно управление, което да е на границата на политически зает и експертен кабинет. " В този смисъл в действителност чакаме подобен вид кабинет вместо типично партиен кабинет с доста партийни лица в него.

Напълно склонен съм, че е доста вероятно да забележим прехвърляния от сегашния длъжностен кабинет към идващия ", разяснява той.

" Работата на служебния кабинет в действителност като проверка се възприема, дава отговор на реваншистките настроения към ГЕРБ и модела " Борисов ".

Това обаче основава общото очакване, че идващото държавно управление би трябвало да продължи този път и да продължи да гради над ранните зачатъци на възобновяване на доверието в българските институции ", разяснява той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР